Cotlet de porc în crustă de condimente

de diaconta in Porc, 25 Dec 2012 | 8658 vizualizari

 

Nu mi-a ieşit mie aşa frumos ca şi cel făcut de Gaby,dar a fost foarte bun şi mai ales apreciat de oaspeţii mei.Cred ca urmarind pozele vă puteţi închipui mirosul îmbietor de friptura şi pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc fara os,aprox.1 kg
  • 2 lingurite sare grunjoasa
  • Pudra de usturoi
  • Boia
  • Piper macinat
  • Pudra de ghimbir
  • Amestec de boabe de piper negru,rosu,alb si verde
  • Boabe de coriandru
  • Boabe de mustar alb
  • Rozmarin uscat
  • Cateva frunze de salvie uscata
  • Orice alte condimente vă sunt pe plac
  • Nu am scris cantitati la condimente,puteti sa folositi în cantitatea pe care o doriti.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc în crustă de condimente:

Eu am taiat cotletul pe lungime,obţinând astfel doua bucati mai înguste,mult mai potrivite pentru un platou rece.

Pentru ca unii s-ar putea sa înlature crusta de condimente,am condimentat mai întâi carnea cu sare,piper,boia si usturoi.

Am amestecat apoi boabele de condimente,le-am pus pe o folie si am „tavalit” cotletul prin ele,formând o crusta.

Le-am  rulat cu folia si le-am pus la rece câteva ore.

Apoi le-am prajit cu grija pe grill,pe toate partile,având grija sa nu le înţep.

Le întoarceti cu un cleste sau cu doua linguri.

Astfel sucul carnii va ramane la interior.

Am transferat apoi cotletele într-o tava cu hârtie de copt si le-am lasat la cuptor 45 de minute.

Gaby le-a lasat 30 de minute.Mie mi s-a parut destul de tare carnea dupa acest timp,asa ca le-am mai lasat putin.

Cotletul de regula este o carne mai seaca si uscata,asa ca nu va asteptati la o friptura prea moale.

Se lasa sa se raceasca acoperit cu o folie,abia apoi se feliaza.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc în crustă de condimente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc evantai